Sárgabarackos csirketagine (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba tesszük. Hideg sütőbe tesszük és a hőfokot 170 fokra állítva másfél órát sütjük. Tálalás előtt, a finomra vágott petrezselyemzöldet elkeverjük a zúzott korianderrel és a hús tetejét bőven megszórjuk vele. Kuszkuszt vagy bulgurt készítsünk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||