Cantuccini-s krémdesszert (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg cantuccini 0 ? ? ? ? ?
1 dl őszibaracklé rostos 40%-os 57 0.3 0 13.6 0 0
3 cl amaretto 0 ? ? ? ? ?
50 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kekszet törjük apró darabokra de ne morzsára, szórjuk egy tál aljára. Locsoljuk meg az amarettó és gyümölcslé keverékével. A tojássárgáját gőz felett keverjük fehéredésig a cukor felével. Ha kihűlt keverjük a mascarponéhoz és a felvert tejszínhez. Kanalazzuk a felét a kekszre. Szórjuk a felkockázott barackot a krémre és simítsuk rá a maradék krémet. A vajat olvasszuk meg és a megmaradt cukrot belekeverve karamellizáljuk meg kicsit és pirítsuk meg rajta szeletelt mandulát. Szórjuk meg a krém tetejét a mandulával. Tálalás előtt hűtsük néhány órát.