Szilvalekváros-bundás kalács (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Édes, Buli, Böjt, Rakott, Hirtelen sült, Olajsütő, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál szilvalekvár 227 1.3 0 54 0 0
8 szelet kalács 403 11.8 10.5 64.9 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Négy szelet kalácsot megkenünk a lekvárral, majd a másik négy szeletet ráborítjuk. A kalácsszeleteket megmártjuk, a tejjel felvert tojásban és középforró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, majd megkenjük a vaníliás cukorral kikevert tejföllel és meghintjük a fahéjas porcukorral.
Frissiben tálaljuk.