Tárkonyos malacraguleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra metélt hagymát, majd dobjuk rá a többi húst és a felkarikázott zöldségeket. Ezekkel is pirítsuk, kevergetve, amíg a zöldség kis színt kap és a hús, már nem fehér. Szórjuk rá a fűszereket és öntsük fel vízzel, úgy két liternyivel. Csendes tűzön főzzük, majdnem puhára, ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát. Ha minden megpuhult öntsük bele a bort és a tejszínt. Forraljuk össze, keverjük bele a finomra vágott tárkonyleveleket és az ecettel ízesítsük pikánsra. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||