Tábori rakott burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Szabadban, Buli, Alufólia, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva felszeleteljük. A zöldségeket és a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük. Két rétegű alufólia lapra terítjük a szalonna felét, rárakjuk a burgonya felét, majd a kolbász és a zöldségek következnek, végül ismét burgonya és szalonna jön a tetejére. A fóliát félbehajtjuk és a szélét szorosan behajtjuk. Gyenge parázsban fél óra alatt megsütjük. Lehet grillrácson is, de forgassuk meg párszor. A megadott mennyiség 4-6 csomagra elegendő.
Kibontás után mindenki saját magának locsol rá tejfölt.