Mentás zöldborsósaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime levéből, lereszelt héjából, némi sóból az olívaolajjal öntetet keverünk, majd a hozzávalókkal összeforgatjuk. Tálaláskor hintsük meg gorombára őrölt rózsaborssal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||