Mentás zöldborsósaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál rózsabors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime levéből, lereszelt héjából, némi sóból az olívaolajjal öntetet keverünk, majd a hozzávalókkal összeforgatjuk.
Tálaláskor hintsük meg gorombára őrölt rózsaborssal.