Mákos galuska (sós köret) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és összetörjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját és sóval, borssal ízesítve, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe, kanállal galuskákat szaggatunk, de formázhatjuk úgy is, mint a nudlit, majd kifőzzük. Olvasztott vajba szedjük, majd a darált mákkal meghintve, elkeverjük. Szaftos, mártásos húsok mellé kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||