Sajttal töltött hamburgerhús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
50 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat finom tárcsájú húsdarálón kétszer ledaráljuk. Összegyúrjuk a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával és a fűszerekkel. Tenyérnyi, de a szokásosnál vékonyabb pogácsákat készítünk. Minden második pogácsa közepére halmozunk a kis kockára vágott fetából, majd egy másik hússal betakarjuk. Finoman lenyomkodjuk a közepét, kicsit erőteljesebben a szélét, hogy a sajt ne folyhasson ki. Olajjal kikent sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt elkészül, de szezonban a faszenes grillt ajánlom.