Clafoutis erdei gyümölcsökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Trollanyu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Egy tálba tettem a lisztet, sót, tojásokat, a 2 ek cukrot, tejet és vanília kivonatot, az egészet mixerrel összekevertem 1-2 percen keresztül. Amikor szép simára elkeveredett az egész, félretettem és előkészítettem a gyümölcsöket, ami nem volt túl bonyolult, egyszerűen csak elvegyítettem a gyümölcsöket egymással, kiolvasztás nélkül. Egy 21 cm-es piteformába pici vajat tettem és betettem a 200 fokos sütőbe és felforrósítottam, majd kivettem beleszórtam a fagyasztott gyümölcsöket, picit átforgattam, ráöntöttem a tésztát és visszatettem a sütőbe olyan 20-25 percre, míg a teteje szép aranysárga nem lett. Langyosan tálaltam a meggyszósszal leöntve. Szerintem látványra is gyönyörű, és én az ilyen gyümölcsös sütikért odavagyok teljesen, sajnos:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||