Sajttal és tarjával töltött leveles tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Bundázott , Sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Tizórai gyerekeknek , Csípős, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A tészta szélét kenjük le felvert tojással és hajtsuk félbe. A széleket jól nyomjuk össze. Villát is használhatunk. Végül a tészta tetejét lekenjük a felvert tojással és 175 fokra előmelegített sütőben, húsz perc alatt, pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||