Pisztáciás eperparfé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tojás, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ha két massza kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük és a három elegyet a durvára vágott pisztáciával összeforgatjuk. A krémet folpackkal bélelt formába öntjük, majd, mélyhűtőben, egy éjszakát fagyasztjuk. Tálalás előtt húsz percre áttesszük a hűtőbe, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és mentalevekkel díszítve adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||