Savanyú, pácolt tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Tojás, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Főzzük a tojásokat keményre, majd tisztítsuk meg. Tegyük befőttes üvegbe, rétegezve a félfőre vágott hagymával és a felkockázott paprikával. Forraljunk fel annyi vizet, amennyi, majd a tojásokat ellepi, közben a szemes borssal, a babérlevéllel és sóval ízesítsük. Végül a borecettel ízesítsük kellemesen pikánsra és forrón öntsük a tojásokra. Hőtőben pihentessük egy éjszakát. Remek alátét sörözéshez-borozáshoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||