Gulyás macskajajra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, elkeverjük és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük vízzel, rászórjuk a fűszereket és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a rövidebb szálakra vágott savanyúkáposztát, majd összefőzzük. A tejfölben elkeverjük a finomra metélt kaprot és a lisztet, majd a vékony karikára vágott kolbásszal együtt a levesbe keverjük. Jól összeforralva tálaljuk. Friss, puha kenyeret és csípőset tálaljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||