Rasszolnyik húsmentesen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl ecetes uborkaklé 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
4 szem burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az árpára öntsünk, annyi forrásban lévő vizet, amennyi bőven elllepi, majd hagyjuk állni fél órát. Tegyük nagy lángra és főzzük 10 percig, dobjuk bele a fűszereket és forraljuk össze. A reszelt hagymát, répát és uborkát pirítsuk át az olajon, végül keverjük a levesbe. A felkockázott krumplival főzzük puhára, majd az uborkalével ízesítve tálaljuk.
Néhány olívabogyót szórhatunk bele díszítésnek.