Gombás cigányhurka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Lábosban feltesszük főni a vizet. Sóval, szemesborssal, babérral fűszerezzük, majd a sertésszívet és a gondosan megtisztított vesét, a gyökérzöldségekkel megabáljuk benne, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a csirkemájat. A hozzávalókat hagyjuk kihűlni, majd apróra vágjuk. Az abálólében megáztatjuk a kenyeret és jól kicsavarjuk. Az alapanyagokat, a kicsavart kenyeret, a tojást és finomra metélt petrezselymet összekeverjük, ízlés szerint utánfűszerezzük, majd sertésvastagbélbe töltjük. A zsiradék felén a hurkát pirosra sütjük. A zsír másik felén a gombát kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. Bodagot teszünk a tányérba, befedjük a szeletelt hurkával, majd beterítjük a párolt gombával. Egy pohár száraz fehérborral fogyasztjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||