Gixer módosított franciasalátája (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Szilveszter, Farsang, Karácsony, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
50 dkg mirelit kukorica 128 4.7 1.6 23.6 0 0
30 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
30 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
50 dkg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
50 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A mártás hozzávalóit keverjük át, majd forgassuk össze a zöldségkeverékkel. Pár órára hűtsük be, majd ismét megkeverve tálaljuk. Szokásos franciasaláta helyett alapnak vagy száraz grillhúsok mellé köretnek ajánlom.