Gixer módosított franciasalátája (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Szilveszter, Farsang, Karácsony, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A mártás hozzávalóit keverjük át, majd forgassuk össze a zöldségkeverékkel. Pár órára hűtsük be, majd ismét megkeverve tálaljuk. Szokásos franciasaláta helyett alapnak vagy száraz grillhúsok mellé köretnek ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||