Sajtos burgerszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Hideg téli napokra, Buli, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Sajtos burgerszendvics
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 db hamburger zsemle 0 ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cheddar szósz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sajtos burgerszendvics
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát átpirítjuk.
Belekeverjük a kis kockára szelt hús, a fűszereket, a paprikát és fedő alatt, mindig, csak kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. A hamburger zsemléket félbe vágjuk és a vágott felüket megpirítjuk. A mustárral vékonyan megkenjük. Az alsó részre halmozzuk a húsos keveréket,majd sajtszósszal leöntjük és a tetejét gyengéden rányomva tálaljuk.


Cheddar szósz
Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk.