Lazac tepertő (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Böjt, Buli, Sós, Csőben sült, Meleg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
80 dkg lazac hasaalja 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, 20 perc alatt, egyszer, átforgatva. Finomra vágott petrezselyemmel és citromlével meghintve tálaljuk.
Friss kenyeret kínáljunk mellé.