Lazac tepertő (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Böjt, Buli, Sós, Csőben sült, Meleg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, 20 perc alatt, egyszer, átforgatva. Finomra vágott petrezselyemmel és citromlével meghintve tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||