Májas húskrém üvegben (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Reggeli, Buli, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
1 kg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 cl konyak 246 0 0 1.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket daráljuk porrá, majd a ledarált hozzávalókkal keverjük alaposan össze. Nyomkodjuk az üvegekbe és azokat zárjuk le. Forrásban lévő vízben gőzöljük 2 órát, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.