Citromos csirkeaprólékleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sütőzacskó, Sütés nélkül, Meleg, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Savanyú, Sós Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vaj-olaj keveréken megpirítjuk a csirkeaprólékot és a három darabra vágott szárnyakat. A húsokat szűrőkanállal kiszedjük, a leszedett zsiradékban átpároljuk, a finomra vágott hagymákat, majd kicsit később beletéve, a felvagdalt leveszöldséget. Ha minden összepirult, felöntjük vízzel és összeforraljuk. Az aprólékot és szárnyat hozzáadjuk, a belsőséget kis kockára vágjuk és a levesbe dobjuk. Fűszerezzük, majd a citrom héjával és levével ízesítve puhára pároljuk. A tésztát a leveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd a tányérba pakoljuk. A zöldségeket mellészedjük, a kicsontozott húsokat ráborítjuk és a borral, tejföllel elkevert, újraforralt levest rámerjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||