3 húsos babgulyás bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Húsételek, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Főétel, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek, Szilveszter Hozzávalók 4 személyre: 3 húsos babgulyás bográcsban
Csipetke
3 húsos babgulyás bográcsban A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát lepirítjuk és a finomra vágott fokhagymát hozzáadjuk. Átpárolva, a feldarabolt zöldségeket, a lecsepegtetett babot és a húsokat belekeverjük. Rádobjuk a csontokat, bő vízzel felöntjük és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk és paprikával fűszerezzük. A főzés vége felé, kockára vágott krumplit és csipetkét tehetünk bele. A csontot kidobva remek egytálétel, hidegebb időszakra vagy téli sportolásra adjuk asztalra. Friss kenyérrel és csípőssel ajánlom. Csipetke A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk vagy kiszárítjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||