Sült tokaszalonna (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tokaszalonnát sóval bedörzsöljük és egy napig hagyjuk állni. Lemossuk, majd szárazra töröljük. A zsírral leöntjük, fűszerezzük a félbevágott fokhagymafejekkel és a borssal. Két órát, kis lángon abáljuk. Lecsepegtetve behűtjük és vékonyra szeletelve, zöldségekkel körítve, ropogós héjú, friss kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||