Spirál sültburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Reggeli, Buli, Böjt, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Szilveszter, Karácsony, Bálint nap, Farsang, Hétvégi ebéd

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehetőleg hosszúkás, vékony burgonyákat megtisztítjuk, majd spirálvágóval (TV reklámokban, ill. piacokon látható, kapható) végigvágjuk és bőven sózott vízbe áztatjuk. Egy óra múlva alaposan lecsepegtetjük. 130 fokos, bő olajban elősütjük, ismét lecsepegtetjük. Langyosra hűtjük. Végül 180 fokra hevített olajban pirosra sütjük. Ismét lecsepegtetés következik, majd ketchuppal, majonézzel, a gyerekek örömére tálaljuk.
Látványos köretnek is adható.