Kolbászos juhtúróval töltött gomba (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
8 fej gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a gombatönköket pároljuk meg. Süssük össze a héjától megfosztott, belemorzsolt kolbásszal. Ha langyosra hűét keverjük bele a juhtúrót. Sót. borsot ízlésünknek megfelelően, de óvatosan keverjünk hozzá. A masszát töltsük a gombafejekbe, majd a sajtszeletekkel borítsuk be. Grill alatt vagy forró sütőben süssük pirosra.
Vendégváró étek, csak sütni kell frissen. Türelmetlen grillvendégekhez ajánlom.
Kenyér és saláta illik hozzá.