Zöldborsóleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Zöldborsóleves
Vajgaluska
Zöldborsóleves A vajon megpirítom a felkarikázott répákat és a nagyon apróra vágott hagymát. Ha puhulni kezdenek rádobom a zöldborsót, a petrezselyem felét és a zúzott fokhagymát, ezeket is pirítom egy keveset. Megszórom a liszttel, átforgatom és felengedem vízzel, de még jobb ha húsalaplével. Forrás után takarékon puhára főzöm. Néhány perccel az elkészülte előtt vajgaluskát szaggatok bele. Tálaláskor megszórom a maradék finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Vajgaluska A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||