Csőben sült zöldség (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
20 dkg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
20 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm.
1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot reszelek a tetejére és összesütöm.
Ha valaki nem tudja mellőzni a húst, kockázhat bele sonkát!:)