Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült fokhagymaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymafejeket félbevágni, majd a vágott felével lefelé, egy edénybe tenni és felönteni annyi olívaolajjal hogy ellepje. Ezután betenni az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.
Ha már szépen megsült, kivenni a félbevágott fokhagymafejeket az olajból és késsel kipiszkálni a gerezdeket a hajából.
Ezután egy edénybe tenni és villával kicsit összenyomkodni a megsült fokhagymagerezdeket. Pici olajat önteni rá, majd felhevíteni. Ekkor megszórni a liszttel, és kevergetve világos zsemle színűre pirítani. Végül felönteni 1 liter vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesíteni.
10-15 percig főzni, majd botmixerrel kicsit összeturmixolni.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos krutont.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)