Zöldségpörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított vajon párolni kezdjük a finomra aprított hagymát, ha összeesett, rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük, a répához hasonló darabokra vágott cukkínit, paprikát és a zöldborsót, ízesítjük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. fél deci vizet aláöntve, csak addig pároljuk, amíg a zöldségek roppanósak maradnak. Felöntjük a tejszínnel és addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Főtt széles metélttel tálaljuk, esetleg reszelt sajttal megszórva, de szárazabb húsok mellé is kitűnő. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||