Kemencés keszeg (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás keverékkel, a külsejüket beleforgatjuk a paprikás lisztbe. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit és a halakat nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. Forró kemencében vagy előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Friss puha kenyérrel és muzsdéjjal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||