Almás-hagymás hal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. Felöntjük a borral és majdnem puhára főzzük, ekkor hozzákeverjük a meghámozott és kis kockára vágott almát, innentől pár perc forralás elég, ne főzzük péppé. Végül keverjük bele a csíkokra vágott bazsalikomot. A halfiléket csepegtessük le, hintsük meg fátyolnyi liszttel és forró olajban mindkét oldalukatt süssük aranybarnára. A mártással leöntve, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk, ha nagyétkű a társaság, párolt rizst kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||