Ribizlitorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Mákos ribizlitorta
A ribizlis krémhez
Mákos ribizlitorta A cukor felével fehéredésig keverjük a tojások sárgáját, majd a mézet, a citromhéjat és a fahéjat is hozzáadjuk. A zsemlemorzsát a darált mákkal összeszitáljuk. A többi cukorral és a csipetnyi sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Beleforgatjuk a sárgájás masszába a mákos keverékkel együtt. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk, a ribizlis krémmel betöltjük és a tetejére is simítunk a krémből. Behűtve tálaljuk. Díszítsük a tortát, szép ribizliszemekkel és citromfűlevélkékkel. A ribizlis krémhez A tojásokat, a mézet és a lisztet, kevés hideg tejjel elkeverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni és keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajjal. Végül óvatosan forgassuk bele, a leszemezett, ribizlit. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||