Almacsatni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Főtt, Édes, Sós, Hideg, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket a felforrósított ghíbe szórjuk, majd néhány percig sütjük. Rádobjuk a kicsumázott és kis darabokra vágott almát, a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg rövid lére sül. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a cukrot és az almaecetet. Rövid forralás után üvegekbe merjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Sültek mellé tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||