Diós házisajt olajban érlelve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Csípős, Meleg, Sós, Tejtermékek, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. Ha elkészült dobókockányi darabokra vagdalom. Üvegbe teszem és kakukkfű, rozmaring ágacskát, valamint 2 szárított chilit dobok mellé, majd felöntöm olívaolajjal. Szorosan lezárva egy hétig hagyom állni. Barna kenyérrel kínálom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||