Angolos kacsamell, vajban sült almakarikákkal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
2 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
80 dkg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 dl vörösbor 56 0 0 0.3 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
5 dkg vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
80 dkg kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsamellet kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben megfelelően pácolódhasson.
Elkészítéskor, a melleket kevés forró olajba téve elősütjük, majd a forró sütőbe téve kb. 10-12 percig sütjük, ügyelve arra, hogy a hús belseje szép rózsaszín maradjon. Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és a nagyon apró darabokra vágott zöldségeket. Gyakori keveréssel megpirítjuk, liszttel megszórjuk, majd tejszínnel és vörösborral felengedjük. Őrölt borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük és megsózzuk. Jól beforraljuk, majd finom szűrőn keresztül átszűrjük és belekeverjük a vajat.
Az alma magházát eltávolítjuk, megtisztítjuk és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Kevés fahéjjal és porcukorral megszórjuk, majd forró vajba téve szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a kacsamelleket tálra tesszük, aláöntjük a tejszínes-vörösboros mártást, és mellé helyezzük a megsütött almakarikákat.