Bécsi töltött kacsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán elkaparjuk. A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst. Sóval törött borssal, kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Végül hozzáöntjük a vörösbort és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és a sütőbe tolva kb. 55-60 percet sütjük. Ezután szétbontjuk a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütőbe - most már fólia nélkül - visszatolva 8-10 percet sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||