Spaghetti Pecorino Romanoval és borssal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Spaghetti Cacio e pepe–tipikus római tésztaétel. Tegyünk fel a tűzre egy serpenyőt, és olvasszunk meg benne egy nagyobb darab vajat. Csepegtessük le nagyjából a megfőtt tésztát, és tegyük bele a serpenyőbe, alaposan szórjuk meg frissen őrölt borssal, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és az egészet keverjük össze. A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg a tálba helyezett tészta tetejét alaposan reszelt Pecorino Romanóval, és forgassuk egybe az egészet. A tészta elkészítése könnyűnek tűnik, de nagyon fontos, hogy a tészta egy kicsit nedves legyen, ne csepegtessük le teljesen, és hogy frissen, azonnal, még forrón tálaljuk, különben nem lesz olyan ízletes. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||