Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

Pecorino Romano

juhsajt

Kevés sajt dicsekedhet a világon olyan régi történelemmel, mint a Pecorino Romano. Több mint kétezer éve legelnek szabadon azok a juhnyájak Lazio és Sardegna mezőin, melyek teje biztosítja a kiváló alapanyagot e sajthoz.
Már az ókori rómaiak is élvezettel fogyasztották a Pecorino Romanót. A császári palotákban különleges ízesítőnek számított a lakomák alkalmával, és hosszú eltarthatósága miatt alapját képezte a légiók fejadagjának is a hosszú harcok során. Ez a sajt adott erőt és nyújtott vigaszt a fáradt katonáknak, és ma már azt is tudjuk, hogy miért: a Pecorino Romano egy energiabomba, de ugyanakkor könnyen emészthető.
Napjainkban a Pecorino Romanót ugyanazon hagyományos helyeken gyártják, mint egykoron, az évszázados recept szerint. Az egyedüli különbség a gyártási folyamatot illetően, az erjesztés, a sózás, és az érlelés során az, hogy manapság már a legmodernebb technikákat alkalmazzák, melyek biztosítják az egészségügyi feltételeket, mellyel a legjobb minőséget tudják biztosítani a fogyasztóknak.

Receptek, melyekben van Pecorino Romano
Toszkán sajtnyárs
Spaghetti Pecorino Romanoval és borssal
Még több recept amelyikben van Pecorino Romano