Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

-H-

hajdina

A hajdina (pohánka), hosszú ideig feledésbe merült, de az utóbbi időben a reformkonyha újra felfedezte. Könnyen emészthető és szervezetünknek fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Lecitin tartalma sem elhanyagolható. Magas rutintartalmánál fogva erősíti a...

halaprólék

Halfejből, uszonyokból és egyéb nyesedékekből áll, alaplé főzéséhez használjuk. Kellő mennyiségben főzve halkocsonyához is kiváló.

halloumi sajt

A halloumi Ciprusi nemzeti sajtja, de egyéb mediterrán országokban is népszerű. Kecske és juhtejből készült, manapság az ipari termékekben tehéntej is van. A halloumi a görög és ciprusi előételek egyik alapfogása, nagyon finom, könnyen süthető, grillezhető, rántható, Nyersen...

hing

Népiesen: Ördöggyökérnek is nevezik Az óriás ánizskapor (ferula asafoetida) gyökerének aromás gyantája. Asafoetida vagy asztagyanta néven is ismerik. Közép-Ázsiában vadon növő, évelő növény gyökeréből és szárából vonják ki. Keleti fűszer, bioboltokban kapható....

Hmeli-szunyeli fűszerkeverék

Ez a keverék („szárított fűszerszám”) azt jelenti a grúz konyhában, amit a currypor az indiaiban. Elkészítésére nincs szabály, a fűszernövények arányát változtatva bármely fogáshoz megfelelő fűszerkeveréket készíthetünk. Fő összetevői a koriander, szárított...

Hoisin szósz

Ez egy sűrű, pirosas barnás sós-édes szójaszósz, amelyet a kínai konyhában használnak. Szójából, fokhagymából, chili paprikából és egy sor más fűszer keverékéből készítik. Szószokban, ízesítőkben és nyárson sütéshez készített fűszeres locsolgató pácokhoz...