Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

-E-

ecet

Legáltalánosabban használt savanyítószer. Igyekszik mindenki megoldani, hogy úgy az egészséges, mint a beteg ember számára ízesebbé, zamatosabbá tegye az elfogyasztásra készülő ételt. Így az általános konyhaecetből, különféle házi eljárással kerül előállításra...

egres

Az egres, bűszke, piszke, köszméte, csipkeszőlő néven is ismert. Lekvár, befőtt, kompót, sütemény, krém készíthető belőle, de mártásként remekül megállja a helyet sült és főtt húsok mellett. Ha kellően értett, nyers fogyasztásra a legalkalmasabb. Tisztítva kitűnően...

eper

A földieper több termesztett fajtáját különböztetjük meg. A rózsafélék családjába tartozik, vad rokona a szamóca erdőkben tisztásokon, bokros helyeken fordul elő. Finom gyümölcs. Az erdei szamóca sokkal értékesebb anyagokat tartalmaz, mint a kerti földieper. A vadon termő...

erdei szamóca

A földieper több termesztett fajtáját különböztetjük meg. A rózsafélék családjába tartozik, vad rokona a szamóca erdőkben tisztásokon, bokros helyeken fordul elő. Finom gyümölcs. Az erdei szamóca sokkal értékesebb anyagokat tartalmaz, mint a kerti földieper. A vadon termő...

erős pista

Az erős paprika a világos barnáspirostól a sárgáig változó színű, erősen csípős, középfinom őrlésű. A paprikakrém Piros Arany fantázianévvel kerül forgalomba. Tűzpiros színű, homogén, sűrű, krémszerű. Íze, illata a friss paprikára jellemző és sós. A...