Bucatini tészta mortadellás szószban (Bucatini con sugo di mortadella) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sült, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg bucatini 0 ? ? ? ? ?
15 dkg Mortadella Bologna Igp 0 ? ? ? ? ?
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a mortadella kockákat. Egy külön tálban keverjük el a tojás sárgákat a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, csöpögtessük le, öntsük bele a mortadellás serpenyőbe, és keverjük jól össze. Majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg a sajttal, majd öntsük rá a tojásos tejszínt.