Havasi diós kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Karácsony, Advent, Csőben sült, Édes, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztből, a vajból és a tojássárgájából, csipetnyi sóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Hűtőben két órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Négyzetekre vágjuk és betöltjük a töltelékkel. Feltekerjük és kifli formára görbítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült, még melegen, vaníliás porcukorba meghempergetjük. A fogyasztással várjunk egy napig. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||