Görög padlizsánkrém (vega) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Karácsony, Böjt, Buli, Csőben sült, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánokat megszurkáltam egy hegyes késsel és maximumra előmelegített sütőben, grill fokozaton sütöttem vagy 30 percig. Hagytam kicsit hűlni őket egy tálban, majd hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejüket. Gyorsan meglocsoltam citromlével, hogy nehogy bebarnuljanak, villával szétnyomkodtam, amennyire csak tudtam, majd folyamatos kóstolás mellett elkezdtem adagolni a joghurtot és a majonézt. Vigyázni kell, ne legyen túl folyós a végeredmény. Reszeltem hozzá egy fokhagymát, sóztam, borsoztam, majd tálalásig hűtőben tartottam. Frissen sült kenyérrel ettük, de persze házi pitával az igazi!! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||