Burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük. A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a hagyományos salátalevet és felkarikázzuk a hagymát. Tálba rétegezzük a burgonya, zeller és hagymakarikákat, rétegenként borsozzuk, majd leöntjük a salátalével. Hűtőben hagyjuk állni legalább néhány órát. Lecsepegtetve, petrezselyem vagy zellerzölddel, esetleg metélőhagymával megszórva tálaljuk. Bécsi szelet, rántott hal kitűnő kísérője lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||