Búbos hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Gombafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott karajt felszeleteljük és gyengéden kiverjük. Sózzuk borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, a vaj-olaj keverék felében. A húsokat egymás mellé tepsibe rakosgatjuk és a sütőzsiradékot aláöntjük. A zsemléket tejben megáztatjuk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra metélt hagymát és rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sózzuk és zsírjára sütjük. hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a jól kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a zúzott fokhagymát, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a májkrémet és a többi fűszert. Jól elkeverjük és annyi részre osztjuk, ahány szelet húsunk van. A masszát a hússzeletek tetejére tesszük és egyenletesen elsimítjuk rajtuk. Megszórjuk a reszelt ementáli sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Igazi vendégváró étel, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen. Adhatjuk burgonyapürével, párolt zöldséggel, de igazából egy jó saláta elegendő mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||