Sárgarépás zellersaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
4 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, majd külön-külön lereszeljük, a zellert elkeverjük a citrom levével és fél óráig állni hagyjuk. A zöldjével együtt karikára vágott újhagymát, a répát és a zellert összekeverjük és összeforgatjuk az öntettel. Salátalevelekkel bélelt tálban kínáljuk.