Almás kukorica saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a kicsumázott, de héjastól lereszelt almát beleforgatjuk. Tálalás előtt jól behűtjük.