Hideg gyümölcsrizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rizst csipetnyi sóval és ugyanannyi vízzel felfőzzük, belekeverjük a citromhéjat és hagyjuk, hogy a levét elfője. Felöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot kikapcsolva hagyjuk negyed órát pihenni. Amíg forró belekeverünk 10 deka cukrot. Közben a tejszínt a maradék cukorral habbá verjük és a felét a kihűlt rizsbe keverjük. tetszés szerint választott befőtt kétharmadával összeforgatjuk és tálkákba adagoljuk. A maradék tejszínnel, befőttel díszítjük és a málnaszörppel leöntve tálaljuk. Ha vendégvárásra készítjük némi zselatint keverjünk bele. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||