Csípős cékla-alma saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Buli, Szilveszter, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük citromlével. végül az egészet óvatosan összeforgatjuk. Fél-egy órára behűtjük. Tálaláskor finomra vagdalt zellerzölddel meghintve tálaljuk. Pirítóssal előételnek, de szárazabb húsok mellé köretnek is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||