Olaszos göngyölt csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük és lapjában, majdnem ketté vágjuk. Kihajtjuk, sózzuk, borsozzuk, az alsó felét beborítjuk a vékonyra szeletelt paradicsommal és mozzarellával, ezt befedjük bazsalikomlevelekkel. Visszahajtjuk a felső darabot, szintén fűszerezzük és rátapasztunk néhány bazsalikomlevelet, végül baconba göngyöljük. Egy tepsibe öntjük a bort, belehelyezzük a csirkemelleket, megcsepegtetjük az olajjal és alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. Párolt rizzsel vagy sült burgonyával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||