Kukorica salsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Húsvét, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Savanyú, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 db csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge csemegekukoricáról levágjuk a magokat, majd elkeverjük a finomra vágott hagymával, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, meg a kimagozott, feldarabolt chilivel. Hozzáadjuk a citromlét, a sót és a finomra vágott korianderzölde.
Átkeverve, grillezett baromfi mellé adjuk.